Η ΕΕ υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία ασφάλειας με την Ουκρανία-Νεολογία.gr

Breaking

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η ΕΕ υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία ασφάλειας με την Ουκρανία

 


Η Ουκρανία έχει ήδη υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με χώρες όπως η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ΕΕ υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία ασφάλειας με την Ουκρανία για να παράσχει στο Κίεβο ευρεία υποστήριξη τα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ: «Αυτές οι δεσμεύσεις θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί, να αντισταθεί στην αποσταθεροποίηση και να αποτρέψει μελλοντικές επιθετικές πράξεις».

Η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα κοινό σχέδιο για τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη της Ουκρανίας τα επόμενα χρόνια.

Η Ουκρανία έχει ήδη υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με χώρες όπως η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε: «Για πρώτη φορά, αυτή η συμφωνία θα κατοχυρώσει τη δέσμευση και των 27 κρατών μελών να παρέχουν στην Ουκρανία ευρεία υποστήριξη, ανεξάρτητα από τυχόν εσωτερικές θεσμικές αλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ