Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Κρατούσε την κόρη του όμηρο και απειλούσε να τη σκοτώσει – Του είχε δοθεί πίσω η καραμπίνα, παρά τις μηνύσεις-Νεολογία.gr

Breaking

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Κρατούσε την κόρη του όμηρο και απειλούσε να τη σκοτώσει – Του είχε δοθεί πίσω η καραμπίνα, παρά τις μηνύσεις




Φοβόταν για τη ζωή της. Είχε καταφύγει σε αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τον είχε μηνύσει επανειλημμένα. Αλλά αυτός είχε στην κατοχή του καραμπίνα και της έστησε καρτέρι θανάτου, αφού πρώτα κράτησε την 13χρονη κόρη τους όμηρο.

Οι αποκαλύψεις για τη νέα γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία συγκλονίζουν. Μόλις την περασμένη Τρίτη η γυναίκα είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Δεν πήρε ωστόσο panic button, ενώ δεν δέχθηκε να φιλοξενηθεί σε δομή.

Όπως είπε η μητέρα της 37χρονης στην ΕΡΤ, ο δράστης είχε πάει στο σπίτι μεθυσμένος εκείνη την ημέρα, χτύπησε και απείλησε το θύμα. «Το μάτι της ήταν πρησμένο. Πήγε στην αστυνομία, αλλά εξαφανίστηκε ο κύριος». Ο 43χρονος διέφυγε και το αυτόφωρο παρήλθε.

Πώς πήρε πίσω την καραμπίνα

Το ζευγάρι ήταν μαζί για 20 χρόνια και τα περιστατικά βίας ήταν συχνά. Η μήνυση που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, δεν ήταν η πρώτη εναντίον του. Τον Μάιο η εν διαστάσει σύζυγός του τον είχε μηνύσει και πάλι για ενδοοικογενειακή βία. Τότε του αφαιρέθηκε η καραμπίνα, η οποία τελικά του δόθηκε πίσω.

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία ο δράστης αθωώθηκε στο δικαστήριο και ο συνήγορός του, κατέθεσε αίτηση να του επιστραφεί η καραμπίνα. Ήταν το όπλο με το οποίο τελικά σκότωσε την 37χρονη και αυτοκτόνησε.

Απείλησε να σκοτώσει την κόρη του – Έστησε καρτέρι θανάτου στην 37χρονη

Μεγάλο θύμα της τραγωδίας και η 13χρονη κόρη, αφού έγινε μάρτυρας τόσο της δολοφονίας της μητέρας της όσο και της αυτοκτονίας του πατέρα της, ο οποίος και είχε επιχειρήσει να την κρατήσει όμηρο.

Ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι τη νύχτα της Παρασκευής – όταν η 37χρονη ήταν στη δουλειά της – και ουσιαστικά κράτησε το παιδί όμηρο. Ο 43χρονος τηλεφώνησε στην 37χρονη και την απείλησε ότι θα σκοτώσει το παιδί, αν αυτή δεν επιστρέψει σπίτι από τη δουλειά της. Η 13χρονη κατάφερε να ειδοποιήσει τους ενοίκους του επάνω ορόφου με το κινητό της. Εκείνοι κατέβηκαν, έπιασαν την κουβέντα στον δράστη και κατάφεραν να βγάλουν το παιδί από το διαμέρισμα και να τον κλειδώσουν μέσα.

Ο δράστης μην έχοντας άλλη έξοδο, είχε βγει στο μπαλκόνι. Μόλις έφτασε η εν διαστάσει σύζυγός του, την πυροβόλησε αρχικά πάνω από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια πήδηξε από τον πρώτο όροφο, έπεσε πάνω σε καπό αυτοκινήτου και την πυροβόλησε δεύτερη φορά. Έστρεψε τελικά την καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.