Παρίσι 2024: Ιταλίδα πυγμάχος εγκαταλείπει κλαίγοντας τον αγώνα σε 46” μετά από δυνατή γροθιά intersex Aλγερινής αντιπάλου (video)-Νεολογία.gr

Breaking

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Παρίσι 2024: Ιταλίδα πυγμάχος εγκαταλείπει κλαίγοντας τον αγώνα σε 46” μετά από δυνατή γροθιά intersex Aλγερινής αντιπάλου (video)

 



Μια πυγμάχος από την Αλγερία που της είχε απαγορευτεί προηγουμένως να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επειδή απέτυχε στα τεστ τεστοστερόνης και επιλεξιμότητας φύλου, κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η αντίπαλός της εγκατέλειψε.

Η Αλγερινή Imane Khelif κέρδισε σε μόλις 46 δευτερόλεπτα μετά την παραίτηση της Ιταλίδας Angela Carini στην κατηγορία των 66 κιλών.

Οι δύο πυγμάχοι δεν πρόλαβαν καλά καλά να ζεσταθούν πριν η Carini εγκαταλείψει τον αγώνα – ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο φαινόμενο στην ολυμπιακή πυγμαχία.

Η Ιταλίδα γονάτισε και πλημμύρισε δάκρυα στο ρινγκ μετά τον αγώνα και αρνήθηκε να σφίξει το χέρι της Khelif όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Στη συνέχεια, η Carini δήλωσε ότι εγκατέλειψε λόγω έντονου πόνου στη μύτη της μετά τα πρώτα χτυπήματα.

Η Carini, η οποία είχε μια κηλίδα αίματος στο μαγιό της, δήλωσε ότι δεν έκανε πολιτική δήλωση και ότι δεν αρνήθηκε να αγωνιστεί με την Khelif.

“Δεν είμαι εδώ για να κρίνω ή να κρίνω”, δήλωσε η Carini. “Αν ένας αθλητής είναι έτσι, και υπό αυτή την έννοια δεν είναι σωστό ή είναι σωστό, δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω.

“Απλά έκανα τη δουλειά μου ως πυγμάχος. Μπήκα στο ρινγκ και πάλεψα. Το έκανα με το κεφάλι ψηλά και με ραγισμένη καρδιά που δεν κατάφερα να τερματίσω το τελευταίο χιλιόμετρο”, δήλωσε.

“Μου ραγίζει η καρδιά γιατί είμαι μαχήτρια”, πρόσθεσε η Carini.

“Ο πατέρας μου με έμαθε να είμαι πολεμίστρια. Πάντα έμπαινα στο ρινγκ με τιμή και πάντα [υπηρέτησα] τη χώρα μου με αφοσίωση. Και αυτή τη φορά δεν μπόρεσα να το κάνω γιατί δεν μπορούσα να αγωνιστώ άλλο και έτσι τελείωσα τον αγώνα”.

Η Khelif αποκλείστηκε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί πέρυσι, όταν δεν πληρούσε τα κριτήρια καταλληλότητας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA).

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας (COA) καταδίκασε προηγουμένως τις “αβάσιμες” επιθέσεις εναντίον της Khelif.

“Η COA καταδικάζει έντονα την ανήθικη στοχοποίηση και δυσφήμιση της αξιόλογης αθλήτριάς μας, Ιμάνε Κχελίφ, με αβάσιμη προπαγάνδα από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

“Τέτοιες επιθέσεις στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά της είναι βαθιά άδικες, ειδικά καθώς προετοιμάζεται για το αποκορύφωμα της καριέρας της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η COA έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την πρωταθλήτριά μας”.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επισκέφθηκε τους αθλητές της Ιταλίας στο Ολυμπιακό Χωριό την Πέμπτη, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι η Καρίνι έπρεπε να πυγμαχήσει την Κελίφ.

“Πρέπει να προσέξουμε, στην προσπάθειά μας να μην κάνουμε διακρίσεις, ότι στην πραγματικότητα κάνουμε διακρίσεις” κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, δήλωσε η Meloni.

Πρόσθεσε ότι ήταν περίεργο “να υπάρχει υποψία, και πολύ περισσότερο από υποψία, για έναν άδικο και δυνητικά επικίνδυνο διαγωνισμό για έναν από τους διαγωνιζόμενους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα γεγονός που συμβολίζει την αθλητική δικαιοσύνη”.

Εν τω μεταξύ, η Lin Yu-ting από την Κινεζική Ταϊπέι (Ταϊβάν) θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή την Sitora Turdibekova από το Ουζμπεκιστάν στο αγώνισμα των 57 κιλών.

Η διπλή παγκόσμια πρωταθλήτρια Lin έχασε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού δεν πληρούσε τα κριτήρια των διοργανωτών.

Τόσο η Lin όσο και η Khelif είναι δύο φορές Ολυμπιονίκες που αγωνίστηκαν στους Αγώνες του Τόκιο χωρίς να υπάρξουν αμφισβητήσεις. Η Λιν είναι ερασιτέχνης πυγμάχος ελίτ επιπέδου εδώ και μια δεκαετία και η Khelif εδώ και έξι χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Μαρκ Άνταμς υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιτρέψει στις γυναίκες να αγωνιστούν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λέγοντας: “Θα ήθελα απλώς να πω ότι όλοι όσοι αγωνίζονται στην κατηγορία των γυναικών συμμορφώνονται με τους κανόνες συμμετοχής στον αγώνα.

“Είναι γυναίκες στα διαβατήριά τους και αυτό δηλώνεται ότι ισχύει”.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν “δυσμενές και άδικο” να συζητήσουμε λεπτομέρειες για μεμονωμένες αθλήτριες.

Η IBA, η οποία δεν εμπλέκεται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διερωτάται γιατί επετράπη στις γυναίκες να αγωνιστούν στο Παρίσι.

Πρόσθεσε ότι οι γυναίκες είχαν αποκλειστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα για λόγους δικαιοσύνης και ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ