ΙΝΣΕΤΕ: Άλμα στα Airbnb το α' εξάμηνο - Ξεπέρασαν το 1 εκατ. κλίνες-Νεολογία.gr

Breaking

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

ΙΝΣΕΤΕ: Άλμα στα Airbnb το α' εξάμηνο - Ξεπέρασαν το 1 εκατ. κλίνες




Σταθερά σε ανοδική τροχιά παρέμειναν στο α' εξάμηνο τα καταλύματα και κλίνες προς βραχυχρόνια μίσθωση, όπως δείχνει η ανάλυση του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο, το α' εξάμηνο του 2024 παρατηρείται μια σαφής τάση σταθερής αύξησης στον αριθμό των καταλυμάτων του 2024 σε σύγκριση με το 2023.

Ωστόσο, η τάση αυτή επιβραδύνεται τον Ιούλιο, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει την κορύφωση της ζήτησης. Τον Ιούλιο του 2024, τα καταλύματα έφτασαν τις 232 χιλ., σημειώνοντας αύξηση κατά +20 χιλ. σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.



Παράλληλα, από την ανάλυση των στοιχείων για τον αριθμό των κλινών βραχυχρόνιας μίσθωσης μεταξύ 2023 και 2024 αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση κατά το Α’ εξάμηνο του του 2024. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, ο αριθμός των κλινών αυξανόταν σταθερά, φτάνοντας τον Ιούνιο σε επίπεδα κατά +85 χιλ. κλίνες υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2023.

Τον Ιούλιο του 2024, η αύξηση αυτή επιβραδύνθηκε, με το σύνολο των προσφερόμενων κλινών να ανέρχεται σε περισσότερες από 1 εκατ., σημειώνοντας μια αύξηση κατά +81 χιλ. σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2023.


Αυτή η εξέλιξη υποδεικνύει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις διατηρήθηκε ισχυρή καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, με την κορύφωση να σημειώνεται τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ