Το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Μουσείο» και είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία-Νεολογία.gr

Breaking

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Μουσείο» και είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία



Το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου (Ephesus Experience Museum), που βρίσκεται στην αρχαία πόλη της Εφέσου, Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην Τουρκία, κέρδισε την κορυφαία διάκριση στα βραβεία Mondo-Dr.

Το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου, ένα από τα πρώτα μουσεία παγκοσμίως που συνδυάζει τη βιωματική εμπειρία στον χώρο του μουσείου με την ιστορική αφήγηση, καλωσορίζει τους επισκέπτες στην αρχαία πόλη της Εφέσου, στην όμορφη περιοχή της Σμύρνης. Η Έφεσος, η οποία προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και ξένους τουρίστες κάθε χρόνο, συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στις ακτές της Τουρκίας. Η Έφεσος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2015 και υπήρξε στην εποχή της ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια. Χρησιμοποιώντας καθηλωτικές τεχνολογίες, το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την καθημερινή ζωή, το εμπόριο, την αρχιτεκτονική και την τέχνη της Εφέσου κατά τη διάρκεια αυτών των χρυσών εποχών.

Το Μουσείο αναπτύχθηκε από την DEM Museums και σχεδιάστηκε από μια μεγάλη ομάδα που αποτελείται από αρχιτέκτονες, επιμελητές, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας, ιστορικούς και αρχαιολόγους από κορυφαίες εταιρείες και σπουδαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους δρόμους της Εφέσου, να γνωρίσουν την καθημερινή ζωή στο παρελθόν και να αποκαλύψουν τα μυστήρια του αρχαίου κόσμου.

Η Έφεσος χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή, αλλά απέκτησε εξέχουσα σημασία κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ως πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας. Συνεπώς, ως η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η Έφεσος αναπτύχθηκε και ευημέρευσε. Η πλειονότητα των κατοίκων της ήταν μορφωμένοι και εύποροι, ενώ τα κτίριά της έφεραν πλούσιο διάκοσμο και αναδείκνυαν τα ενδιαφέροντα και την καλοτυχία των ιδιοκτητών τους. Σήμερα, η Έφεσος είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες αρχαίες πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου και φιλοξενεί το Ναό της Αρτέμιδος, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Το πλέον πρόσφατο και άκρως συναρπαστικό μουσείο της Τουρκίας άφησε το αποτύπωμά του στην κατηγορία «Καλύτερο Μουσείο». Η κορυφαία διάκριση στα βραβεία Mondo-Dr του μουσείου είναι σημαντική, καθώς τα βραβεία αυτά αποτελούν μία από τις υψηλότερου κύρους βραβεύσεις στον κόσμο στον τομέα της τεχνολογίας, του σχεδιασμού και των εκθέσεων.





Η διοργάνωση των βραβείων Mondo-Dr ξεκίνησε το 2017 από το περιοδικό MONDO-DR, το οποίο εκδίδεται για περισσότερα από 30 χρόνια, και σκοπός της ήταν να αναδείξει τα καλύτερα έργα εγκαταστάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την πάροδο του χρόνου, άρχισαν να απονέμονται βραβεία στα καλύτερα έργα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα στον τομέα των εκθέσεων και της φιλοξενίας, με χαρακτηριστική εστίαση στον σχεδιασμό χώρων, στην εμπειρία των επισκεπτών και στις τεχνικές εγκαταστάσεις. Η έβδομη διοργάνωση των βραβείων Mondo-Dr πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου του 2024 στο Λας Βέγκας. Το Μουσείο Εμπειρίας της Εφέσου έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Μουσείου με βάση την αξιολόγησή του από τα μέλη μιας ανεξάρτητης επιτροπής που ανέδειξε εξαιρετικές εργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ