Καταριανά ΜΜΕ: Η Αίγυπτος ξεκαθάρισε στο Ισραήλ ότι δεν θα το βοηθήσει να αναχαιτίσει ιρανική επίθεση-Νεολογία.gr

Breaking

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Καταριανά ΜΜΕ: Η Αίγυπτος ξεκαθάρισε στο Ισραήλ ότι δεν θα το βοηθήσει να αναχαιτίσει ιρανική επίθεση




Η Αίγυπτος ενημέρωσε την υψηλού επιπέδου ισραηλινή αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε το Κάιρο το Σάββατο για έμμεσες συνομιλίες με Αμερικανούς και Αιγύπτιους διαπραγματευτές ότι δεν θα είναι μέρος ενός περιφερειακού στρατιωτικού συνασπισμού για την απόκρουση μιας πιθανής ιρανικής επίθεσης αντιποίνων κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με την καταριανή εφημερίδα Araby al-Jadeed.

Τον Απρίλιο, μια μαζική επίθεση με drone και πυραύλους από το Ιράν αποτράπηκε από έναν συνασπισμό που περιλάμβανε το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Κατάρ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ουδετερότητά της και να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή που προκλήθηκε από τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η Αίγυπτος ενημέρωσε επίσης την Τεχεράνη ότι θα κλείσει τον εναέριο χώρο της σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια που θα απειλούσε την περιφερειακή ασφάλεια, σημειώνει το ίδιο μέσο.

Οι αξιωματούχοι του Καΐρου τόνισαν στους Ιρανούς ομολόγους τους ότι το μέτρο δεν πρέπει να εκληφθεί ως εχθρική συμπεριφορά προς το Ιράν, αλλά μάλλον ως τρόπος διαφύλαξης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της Αιγύπτου, προσθέτει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ