Πώς η συμμορία Ρομά διέρρηξε 110 σπίτια στην Αθήνα - Πήγαιναν από την Αττική Οδό για ευκολία-Νεολογία.gr

Breaking

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς η συμμορία Ρομά διέρρηξε 110 σπίτια στην Αθήνα - Πήγαιναν από την Αττική Οδό για ευκολία




Οι 23 "ταξιδευτές"-διαρρήκτες είχαν αλώσει περισσότερες από 110 οικίες, αποθήκες, καταστήματα, επιχειρήσεις, σε χρονικό διάστημα… 9 μηνών! Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχοντας ως ορμητήρια τους καταυλισμούς Ρομά, σε Βλυχό Μεγάρων και Άνω Λιόσια, χρησιμοποιώντας μεγάλους οδικούς άξονες, όπως την Εθνική Οδό, την Αττική Οδό και την παραλιακή λεωφόρο, προέβαιναν σε δεκάδες ληστρικές "εκδρομές" στα νότια και βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Η ταχύτατη και αυξανόμενη εγκληματική τους δράση, έως και τρεις διαρρήξεις σε μία νύχτα, προκάλεσαν μία νέα αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, η 2η σε χρονικό διάστημα τριών ημερών, με τη συνδρομή ανδρών της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και Ασφάλειας. Από νωρίς χθες το πρωί, ξεκίνησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Νίκαια, Αθήνα και στους καταυλισμούς σε Βλυχό Μεγάρων και Άνω Λιόσια.


Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων συνελήφθησαν 16 άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 3 ακόμη άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί Όπλων και έγιναν 23 προσαγωγές. Δύο από τους συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον πορτιέρη στο Περιστέρι τα ξημερώματα της 8ης Σεπτεμβρίου. Οι αστυνομικοί, σε περισσότερες από 20 έρευνες σε σπίτια και χώρους αποθήκευσης κλοπιμαίων, εντόπισαν 4.500 ευρώ, κλοπιμαία, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πιστόλια, περίστροφα, κυνηγετικά όπλα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, έχουν ταυτοποιήσει 110 περιπτώσεις διαρρήξεων, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, ενδεχομένως και διπλάσιος.


Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί αφορά την κατηγορία της "σύστασης συμμορίας που διαπράττει τετελεσμένες και σε απόπειρα διακεκριμένες κλοπές από οικίες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με επιδίωξη οικονομικού οφέλους και συγκεκριμένα τον πορισμό εισοδήματος".

Σημειώνεται ότι στις 20 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί συμμετείχαν σε επιχείρηση στον καταυλισμό Φυλής, στη θέση "Αμαξοστάσιο". Είχαν συλληφθεί 12 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών είχαν εντοπιστεί 747 χρυσές λίρες, αξίας περίπου 250.000 ευρώ, πιθανόν προϊόντα κλοπής ή από ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε… ελαστικό (ρόδα) καροτσιού. Οι συλληφθέντες είχαν απασχολήσει δεκάδες φορές για κλοπές και διαρρήξεις. Οι αστυνομικοί εκτός από τις χρυσές λίρες, είχαν εντοπίσει δύο πιστόλια, σφαίρες και πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων σε ξύλινα κουτιά.


Υπήρξε και ένας μεγάλος αριθμός νομισμάτων, τα οποία εξετάζονταν από αρμόδιους αρχαιολόγους, καθώς εκτιμάται πως πρόκειται για αρχαία νομίσματα, άγνωστης προς το παρόν περιόδου.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι δύο πρόσφατες αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού, που αφορά εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες σχετίζονται με τους καταυλισμούς και μικρή μερίδα υπότροπων ατόμων της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν άβατα, και ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.

Την ίδια ώρα τα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας της Δυτικής Αττικής εμφανίζονται αποδυναμωμένα σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 40%-50%, για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τάσεις εγκληματικότητας, η οποία επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με αύξηση των εποχούμενων περιπολιών και με περισσότερες ομάδες ΟΠΚΕ.

Πρόκειται για περιοχές από τις οποίες, όπως επαναλαμβάνουν συχνά αξιωματικοί της αστυνομίας, διαπιστώνονται ληστρικές "εκδρομές" και… εξαγωγή δραστών και εγκληματικών συμπεριφορών κυρίως προς βόρεια και νότια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Πολλές εγκληματικές ομάδες φέρεται να έχουν ως βάση την Δυτική Αττική και μέσου της Αττικής οδού και εθνικής οδού να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Πηγή: TheTOC.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ