Σάμος: Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους-Νεολογία.gr

Breaking

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σάμος: Ναυάγιο με 4 νεκρούς μετανάστες – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους αγνοούμενους




 Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού, μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (23/09) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου.

Πέντε άτομα εντοπίστηκαν σώα, ενώ τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Αναζητούνται τουλάχιστον 25 άτομα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η λέμβος βυθίστηκε περίπου 150 μέτρα από την ακτή υπό κακές καιρικές συνθήκες. Ένας ιδιώτης άκουσε φωνές και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε πλαστική λέμβο η οποία έχει βυθιστεί, και είναι 33 άτομα, όπως δηλώνουν οι επιζώντες.

Στις έρευνες λαμβάνουν πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα ένα πλωτό σκάφος και ένα περιπολικό πλοίο του Λ.Σ-EΛ.AKT., ένα σκάφος της ΕΟΔ Σάμου καθώς και ένα ελικόπτερο. Επίσης, αστυνομικοί χτενίζουν την ευρύτερη χερσαία περιοχή. Κατόπιν αιτήματος των αρχών, από πλευράς του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχει κινητοποιηθεί το διασωστικό σκάφος Αlbatross με τετραμελές πλήρωμα.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ.

Εντοπίστηκαν 25 άτομα στους Δρακαίους Σάμου

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους Δρακαίους Σάμου εντοπίστηκαν 25 άτομα, μεταξύ των οποίων υπήκοοι από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Κουβέιτ. Μεταφέρονται  στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Νήσου Σάμου (ΚΕΔΝ Σάμου). Ανάμεσά τους υπάρχει και μια έγκυος γυναίκα, που διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου.

Όπως γράφει το samos24.grδεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν τα άτομα που βρέθηκαν στους Δρακαίους σχετίζονται με το σημερινό ναυάγιο στον Άγιο Ισίδωρο ή αν πρόκειται για διαφορετικό περιστατικό. Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να αποσαφηνίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν οι άνθρωποι αυτοί στη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ