Data Center Campus: Eπένδυση 300 εκατ. στην Παιανία-Νεολογία.gr

Breaking

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Data Center Campus: Eπένδυση 300 εκατ. στην Παιανία




ΗData4, κορυφαίος πάροχος data centers στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Platform Global 2024, την πρώτη μεγάλη επένδυση ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός νέου data center campus στην Παιανία, στην Ανατολική Αττική.


Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος επέκτασης ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη μέχρι το 2030, που στοχεύει να καταστήσει την Data4 τον κορυφαίο πάροχο data centers στην Ευρώπη.

Η Data4 έχει πανευρωπαϊκή παρουσία και δραστηριοποιείται σε διάφορες αγορές, όπως στη Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, και πλέον εισέρχεται στην ελληνική αγορά, η οποία αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο κόμβο συνδεσιμότητας στη Μεσόγειο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Ελλάδα, μια χώρα που προσφέρει στρατηγικά πλεονεκτήματα από άποψη θέσης, συνδεσιμότητας και οικονομικής δυναμικής. Αυτή η επένδυση δεν θα υποστηρίξει μόνο τις φιλοδοξίες μας για ανάπτυξη, αλλά θα συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία και το ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας. Τα data centers υποστηρίζουν την ανάπτυξη υπηρεσιών cloud και AI, καθώς αποτελούν το θησαυροφυλάκιο της διαχείρισης δεδομένων για εταιρείες και δημόσια διοίκηση και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών υπηρεσιών για τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο Olivier Micheli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Data4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ