Ο Μπάιντεν ετοιμάζει πρόταση "take it or leave it" προς Ισραήλ-Χαμάς - Εάν δε τη δεχτούν, οι ΗΠΑ σταματούν τη διαμεσολάβηση-Νεολογία.gr

Breaking

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μπάιντεν ετοιμάζει πρόταση "take it or leave it" προς Ισραήλ-Χαμάς - Εάν δε τη δεχτούν, οι ΗΠΑ σταματούν τη διαμεσολάβηση




Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει έτοιμη μέσα στις επόμενες εβδομάδες μία πρόταση για εκεχειρία, την οποία θα παρουσιάσει σε Ισραήλ και Χαμάς μέσω των διαμεσολαβητών Αιγύπτου και Κατάρ και για την οποία θα δεχτεί μονάχα είτε την πλήρη αποδοχή είτε την πλήρη απόρριψη, απειλώντας να δώσει τέλος, από εκεί και πέρα, σε κάθε μεσολαβητική προσπάθεια, τόνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας σε Washington Post και Axios.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί (ώρα ανατολικών ΗΠΑ) με το επιτελείο του για την Εθνική Ασφάλεια για να οριστικοποιήσουν το περίγραμμα της συμφωνίας που θα προτείνει στα δύο εμπόλεμα μέρα. Στη συνεδρίαση θα παρευρευθεί και η αντιπρόεδρος (και υποψήφια πρόεδρος) της χώρας, Κάμαλα Χάρις.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν η ανακάλυψη των σορών έξι ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Γάζα θα φέρει εγγύτερα ή θα απομακρύνει το εβραϊκό κράτος και την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Μεταξύ των έξι ομήρων που βρέθηκαν νεκροί συμπεριλαμβανόταν και ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο Μπάιντεν να τονίσει οργισμένος ότι η Χαμάς "θα πληρώσει για τα εγκλήματά της".


Στο Ισραήλ, συγγενείς των εναπομεινάντων ομήρων και πολιτικοί αντίπαλοι του δεξιού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ηγούνται μαζικών διαδηλώσεων στις οποίες ο τελευταίος καλείται να προχωρήσει άμεσα σε μια συμφωνία, προκειμένου να σωθεί η ζωή όσων βρίσκονται ακόμη στα χέρια των Παλαιστίνιων ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΒΟΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ